Перевезення продуктів харчування

January 26 2022
Перевозка продуктов питания

Кожен вид вантаж має свої нюанси транспортування, проте в цьому плані перевезення продуктів знаходиться “поза конкуренцією”. Залежно від виду продукції, що перевозиться, важливо враховувати величезну кількість факторів. А враховуючи те, що терміни придатності продуктів, як правильно, нетривалі, це додає ще низку проблем. Як має бути організовано перевезення продуктів харчування та який підібрати транспорт, ми розповімо у наступному матеріалі.

Які фактори слід враховувати при доставці харчових продуктів?

  • умови та термін зберігання.
  • тип зберігання.
  • придатна упаковка.
  • фіксація упаковки.
  • температурний режим.
  • термін доставки.

Важливо пам’ятати, що навіть найменша затримка в термінах може призвести до того, що товар зіпсується, що може призвести до збитків для компанії.

Які бувають способи доставки?

Для перевезення продуктів харчування ми рекомендуємо три види способів доставки:

  1. Автомобільним транспортом.
  2. Залізницею.
  3. Морем.

Вибір способу залежить від типу харчової продукції.

Класифікація

Варто враховувати, що далеко не всі харчові продукти вимагають дотримання особливих правил зберігання. З метою полегшення процесів перевезення було розроблено єдині правила перевезення продуктів харчування. У цьому випадку йдеться про автомобільний транспорт.

  • Нескоропсовані вантажі. У цю групу входять продукти, які зберігають протягом досить довго свої якості. Йдеться про макаронні вироби, крупи, цукор, солі, борошно, консервацію тощо. Автотранспорт, у якому здійснюватиметься перевезення, має бути обладнаний спеціальними установками. Також важливо підтримувати оптимальні кліматичні умови.
  • Скоропсовані вантажі. Термін придатності даного типу продуктів є досить обмеженим, тому далеко не кожен транспортний засіб підходить для їх перевезення, а лише той, який оснащений особливими кліматичними установками. У категорію продуктів, що швидко псуються, входять м’ясо, птиця, риба, яйця, ковбаси, ягоди, овочі, фрукти, молочна продукція, сир та багато іншого.

Зверніть увагу на правила перевезення харчових продуктів автотранспортом

  • Для перевезення потрібно використовувати харчові цистерни. Важливо створити умови, які повністю забезпечують безпеку якості продуктів, щоб вони були безпечними для споживачів.
  • Особливі вимоги висуваються до транспортного засобу. Воно має бути чистим, справним і не мати жодних сторонніх запахів.
  • Внутрішня частина контейнерів повинна мати спеціальне гігієнічне покриття, яке легко піддається мийці та дезінфікуванню.
  • Доставляти продукти, що швидко псуються, можна в спеціальних ізотермічних контейнерах, здатних створити особливі умови.
  • Перед завантаженням нової партії продуктів, транспортний засіб потрібно повністю очистити від залишків минулого вантажу. Якщо необхідно, можна провести додаткову дезінфекцію.
  • Категорично забороняється перевозити харчові товари в цистернах, якщо до них перевозилися небезпечні речовини
  • Особи, що супроводжують продовольчий вантаж, повинні мати при собі особисті медичні книжки.

Авіаперевезення продуктів харчування

Одним із затребуваних способів доставки швидкопсувних продуктів є авіадоставка. Рентабельність такого бізнесу є досить високою і це навіть незважаючи на високу вартість доставки. Перевезення продуктів харчування здійснюється з відповідним температурним режимом, що дозволяє постійно доставляти товари в належній якості, розширювати географію постачання та збільшувати прибуток.

Потрібне транспортування продуктів харчування? Звертайтеся до компанії “RD Cargo”!

З нами ви можете укласти договір на вантажоперевезення по Україні та закордон. Ми надаємо допомогу в оформленні документів, вантажних роботах та вирішенні інших важливих завдань. Ви можете бути впевненими, що всі товари будуть доставлені вчасно та у належному вигляді.